Werkwijze

Onze dienstverlening richt zich op begeleiding bij de aan- en verkoop van villa's, appartementen en huizen in de Costa Blanca Noord :

  • bestaande woningen en appartementen
  • bouwgrond en nieuwbouwhuizen
  • renovatie woningen

De filosofie van ons kantoor is de aspirant koper volledig te “ontzorgen”. Dat resulteert in de volgende werkwijze:

  1. Geen verrassingen

We stelden een team van specialisten samen die bewezen hebben niet alleen zeer deskundig te zijn maar ook zeer betrouwbaar. U heeft deze partijen nodig; de advocaat, de notaris, de financiële experts van banken en taxateurs die de juiste waarde van het onroerend goed voor u vaststellen. Allen spreken Nederlands! Onderaan de pagina’s vindt u enkele links met bedrijfsinformatie.

 2. Begeleiding tijdens het zoek- en koopproces.

De regelgeving in Spanje voor het aankopen of verkopen van onroerend goed is afwijkend t.o.v. de Nederlandse wet- en regelgeving. Daarnaast zijn er andere fiscale regels en heffingen die van belang zijn. De makelaardij houdt er ook spelregels op na die afwijkend zijn t.o.v. Nederland en België. VossenCasas begeleidt u door dit traject, desgewenst, samen met de specialisten die wij of u hiervoor selecteerden.

 3. Enthousiast op zoek naar de villa of het appartement in de regio Costa Blanca Noord of omgeving

Wanneer ons aanbod niet voorziet in uw wensen gaan we met u zoeken naar het geschikte huis dat volledig voldoet aan uw wensen. Het kan even duren maar dat houdt ons niet tegen. We vinden het een uitdaging om uw droomhuis te vinden. Daarbij werken we samen met partijen, regionale makelaars en aannemers, die zich herkennen in onze aanpak.

 

Aanvullende informatie over het aankoopproces van onroerend goed in Spanje.

Van optie tot aankoop

Zodra u besluit tot de koop van een woning, wordt er een overeenkomst opgesteld en dient er veelal een bedrag van circa 3000 euro betaald te worden. Dit bedrag komt ten goede aan de verkoper en dient ertoe om verkoop van de woning door andere makelaars te blokkeren. Het bedrag wordt bij uiteindelijke aankoop verrekend.

Binnen een periode van meestal twee weken wordt een voorlopig koopcontract opgesteld. U betaalt dan 10% van de koopsom. Vanaf nu gaan de deskundigen aan de slag in opdracht van de koper. Naast de juridische aspecten, die door de advocaat onderzocht worden, kunnen ook bouwkundige onderzoeken noodzakelijk zijn. Het advocatenkantoor onderzoekt voor u of de Escritura (omschrijving onroerend goed en eventueel grondstuk) in overeenstemming is met wat u aankoopt (denk aan verbouwingen zonder toestemming). Tevens wordt gecontroleerd of alle belastingen betaald zijn, de eventuele hypotheek inlossing wordt voldaan, er geen andere aanspraken op het onroerend goed of perceel zijn (b.v. erfgenamen) en er geen overige beperkingen zijn.

Wanneer alles naar tevredenheid is stelt het bureau de stukken op voor de overdracht bij de notaris, die na controle hiervan en de uitgevoerde restbetaling een stempel plaatst op het koopcontract!

Verder verzorgt het adviesbureau nog zaken als een NIE nummer, fiscaal nummer voor niet ingezetenen, en alles wat u relevant acht. De werkzaamheden van de diverse bureaus worden rechtstreeks bij de koper in rekening gebracht.

Zorgvuldig en belangrijk werk, wij hebben de juiste specialisten in ons netwerk.

Cookievoorkeuren