Jávea-Xàbia

Details

Prijs €1.100.000
Soort object Villa
Referentienummer 11331VCMI
Woonoppervlakte 403m²
Perceeloppervlakte 3493m²
Aantal slaapkamers 5
Aantal badkamers 2
Zwembad Ja
Parkeren
Airconditioning
Verwarming

 

Omschrijving

Aan het einde van een doodlopende straat in een rustige woonwijk gelegen is een prachtige Spaanse villa in Hacienda stijl. Het was het eerste huis gebouwd op de Montgo en nog steeds draagt dit met trots de naamplaatje MG-1. Gekocht van de eerste eigenaar, heeft de huidige eigenaar het gerestaureerd en herbouwd van de villa om de hoogste graad van perfectie en duurzaamheid. De totale constructie oppervlakte van de villa is 403m2. Op de manier hoe deze prachtige villa is gebouwd is er de mogelijkheid gecreëerd van dubbele bewoning. Naast de hoofverdieping van 208m2 zuidelijk gericht met een overdekt terras en een zonneterras, is er een totaal keurig afgewerkt appartement op het lagere gedeelte van de woning
Bij binnenkomst van het perceel van ongeveer 3.500 m2 via een elektronisch bedienbare poort, zal u worden bedwelmd door de prachtig aangelegde tuin rondom de woning. De tuin is ontworpen door Estéban en wordt onderhouden door een van de bekendste tuinders van Javea´s.
De villa zelf is gebouwd op twee niveaus. Op de begane grond is er een zeer mooie hal deze leidt tot een grote woon- en eetkamer met open haard (gas). De goed uitgeruste keuken is grenzend aan de eetkamer en geeft toegang tot de tuin.
De centrale hal leidt ook tot een grote studie/kantoor (18,5 m2, die gemakkelijk worden geconverteerd naar een slaapkamer als de nieuwe eigenaren dat willen doen, en de master slaapkamer (27 m2) met eigen badkamer.
Zowel de studie en de woonkamer bieden ruime toegang tot het overdekte terras van 33,4 m2 (naya), met uitzicht op de vallei van de Montgo. Het hele niveau heeft vloerverwarming en airconditioning.

Het lagere niveau – logies – bestaat uit een ruime woonkamer en eethoek, 2 slaapkamers, wijnkelder, berging en kleine werkplaats. Alle kamers hebben centrale verwarming en airconditioning. Het gastenverblijf heeft een aparte ingang, maar kan ook worden bereikt via een interne trap. Ideaal voor een gezin met kinderen of voor verhuur/Bed Ontbijt doeleinden.
Aan de voorzijde het gastenverblijf is een tweede groot terras en zwembad 8 10 x 5 mtr)

Het huis is aangesloten op het gemeentelijke watersysteem van Javea voor haar drinkwater, maar heeft ook zijn eigen boorgat met een opslagtank die wordt gebruikt voor de irrigatie van de hele tuin. Vervolgens wordt aangesloten op het nationaal watersysteem, is het huis zeer veel zelfdragende in termen van elektriciteit als gevolg van 18 zonnepanelen met 8 back-up gel accu's, en een zonne-warm-water-systeem. In de afgelopen jaren de zonnepanelen hebben gegenereerd een massale 15.000 kWh. De centrale verwarming op beide niveaus is door middel van een warmtepomp en het zwembad maakt gebruik van een zonne-circulatiepomp.
Het huis heeft een energiecertificaat dat C

Extra's: het perceel van ongeveer 3.500 m2 kan worden gesplitst in twee percelen van 2.000 m2 en 1.500 m2. Momenteel, het lot van 1.500 m2 wordt gebruikt als een boomgaard met verschillende fruitbomen, maar bouwen vergunning kan worden verkregen om een volwaardig huis gebouwd op dit perceel.

Jávea-Xàbia €1.100.000

ALICANTE